Programma's

Teams:

Tijdens de training brengen we de teams onder hoge druk in een niet alledaagse omgeving, meestal in de natuur ver weg van kantoren en koffieapparaten. Hiermee zorgen we ervoor dat men niet meer kan terugvallen op de dagelijkse en ingesleten patronen, maar dat het gaat om het “echte” individu en daarmee om het “echte” team. We gaan werken aan, nadat er een veilige basis is gevormd, een programma passend bij dit team, maatwerk taken en opdrachten. Deze staan nooit van te voren vast, omdat het team zich gaandeweg de training gaat vormen en de uitdagingen daarop moeten worden aangepast. Het doel staat niet vast, dat is aan het team om te bepalen, maar wel zal Treffect het team uiteindelijk in een High Perfomance mind brengen om zo op de daadwerkelijke werkvloer maximaal te kunnen presteren in een vertrouwde en plezierige omgeving.

Managers/ Leiders:

In deze training gaan de individuele managers ervaren hoe hij onder hoge druk op maximaal niveau kan presteren én hoe hij zijn team onder zijn leiding tot een maximale prestatie komt. De training zal zo zijn vormgegeven dat de deelnemer geprikkeld wordt om te reflecteren op zichzelf en op de wijze waarop hij/zij tot een bepaalde prestatie komt. Ook zal er een analyse gemaakt worden van de ontstane groepsdynamiek en hoe die bijdraagt aan een maximale groepsprestatie. Treffect faciliteert een ervaring die diep geworteld zal worden en daarmee een duurzame bijdrage zal leveren aan de positieve effectiviteit van de manager in zijn werkveld en ver daarbuiten.

Mijn team kent geen problemen

Zo op het oog draait mijn team harstikke goed. We halen onze doelen en er is geen -merkbare- onenigheid in ons team. Als een team naar behoren presteert en er geen directe noodzaak is om met het team te gaan kijken naar “echte” verbeteringen. Maar is goed, goed genoeg? Treffect kan het team op sleeptouw nemen om te kijken waar nog pijnpunten zitten of waar gedragsverandering het team van goed naar beter kan brengen. Hierbij ligt de focus niet alleen op het verbeteren van de doelen op korte termijn, maar ook het hebben van plezier in het uitvoeren taken op de lange termijn om zo het hele team in een High Performance mind te brengen. Niet alleen de doelen zullen makkelijker gehaald gaan worden en wellicht hoger gesteld kunnen worden, maar ook het plezier zal toenemen en daarmee creëer je als team een eigen positieve spiraal.

Mijn team heeft een (bekend) probleem

Ons team loopt niet zoals het moet lopen. Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar zo gaan we onze doelen niet halen. Als er een probleem in het team aanwezig is dat niet bespreekbaar is of niet (h)erkend wordt dan gaat dat zich op een gegeven moment manifesteren. Treffect gaat met het team in een omgeving die buiten de gewoonlijke werksituatie is met het team aan de gang om het probleem boven tafel te krijgen, te bespreken en handen en voeten te geven. Het doel is dat het team na de training in een High Performance Mind heeft, waarbij het team, aangepast of niet, zich weer met plezier en succes kan richten op de te halen doelen.

Mijn leiderschap onder een vergrootglas

Leiding geven aan een team vergt veel van je.. Je hebt te maken met je eigen referentie kader, maar ook met die van je teamgenoten. Ben je je bewust van jouw functioneren op de effectiviteit van de groep? Hoe ga je als leidinggevende er voor zorgen dat de groep of het team de doelen nastreeft  die jij voor ogen hebt? Geef je leiding die op dat moment bij jou, maar ook bij het team past? Elk team functioneert als een zelfstandig individu en heeft dus maatwerk aansturing nodig. Treffect leert je hoe je als leidinggevende voor jezelf een High Performance mind kunt ontwikkelen en hoe je die kunt laten landen in je team. Je leert teamdynamiek te begrijpen en te beïnvloeden en je leert welke taal daar het best bij past. De training is gericht om onder hoge druk te leren hoe je met inspanning en ontspanning de voorwaarden kunt scheppen om blijvend top te presteren.

Mijn nieuwe team

Ik wil met mijn nieuwe (project)team gelijk goed van start gaan. Als we zorgen voor een gezamenlijk doel in het begin moet het lukken. Het nieuw gevormde team bestaat uit verschillende individuen met ieder zijn taken en zijn talenten. De optelsom van de individuen maakt het team en dat team is op zichzelf ook een individu. Treffect laat het team starten met een High Performance Mind, voordat het daadwerkelijke project van start gaat of kan het team bij stagnatie weer op de rit krijgen. Wij richten ons vooral op de talenten en de angsten van de individuele teamleden die van invloed zijn in dit team en dus het gehele team beïnvloeden. Het krijgen van inzicht in elkaars talenten en het vertrouwen krijgen van je teamleden in de taken die jij hebt in dat team maken dat je van het geheel een High Performance team kan maken.

Referenties

Manager Hoge School

Deze dag heeft mij vele reflectie momenten gegeven, die ons als team sterker en bewuster hebben gemaakt. De expert coaches observeerden ons als individu en als team, daagden mij uit mijn verdediging en gaven feedback. We hebben uiteindelijk als team alle beproevingen samen goed, ook wel lachend doorstaan. Wat neem ik mee naar mijn werkplek? Niet alles alleen willen dragen, meer tijd nemen met mijn team om gezamenlijke doelen te stellen en vaker gemeenschappelijk bewustzijn delen. 

Dank jullie wel voor deze krachtige les!

Directeur van W&S en detacherings bureau

Tijdens deze dag heb ik een groot talent van mij, waar ik diep van binnen wel bewust van was, leren ervaren en te gebruiken. Dat aan het begin van de dag nog onbekende mij na een paar uur hier al op wisten te wijzen was een echte eye-opener. De rust en de kracht die ik blijkbaar uitstraal komt ook echt bij andere mensen aan. Mooi om te ervaren en door de omgeving en de manier van coachen zal het een blijvende ervaring zijn en dus voor blijvend effect zorgen. 

Daarnaast was het ook gewoon een hele leuke dag, met spierpijn de dag erna.

Wethouder van middelgrote gemeente

Ik ben iemand die er altijd 100% voor wil gaan, maar tijdens deze training heb ik geleerd hoe ik er ook voor kan zorgen dat mijn mede teamgenoten er ook 100% voor willen gaan. Reflectie op mezelf en op ons als team op een uitdagende en intelligentere manier als bij andere trainingen zorgen voor een diep geworteld besef van mijn talenten en valkuilen. Het doel van de dag werd niet voorgekauwd, maar moesten we zelf bepalen en dat maakte het dat het “echt” was. De veilige omgeving waar je onder hoge druk jezelf tegenkomt heeft mij blijvend positief veranderd en dat merk ik nu een week later op mijn werk al. Dank.

Neem contact op